Senaste nytt

30. apr, 2020

I december sålde vi vårt hur i Borås med tanken att vi skulle köpa något lite mindre och sedan dela vår tid mellan mellan Borås och vårt sommarhus i Varberg. Vi landade inte riktigt i vad vi ville ha eller hade behov av. sedan kom Corona och bostadsmarknaden och allt annat blev förändrat och lite osäkert så vi köpte inget. Istället har vi nu flyttat till Varberg på heltid. Så där hittar ni oss nu. Innan vi flyttade så levererade vi 2 valpkullar. Vår I-kull som började lite turbulent med att komma väldigt tidigt och Bella som inte alls var beredd på att ta hand om några valpar. De första 4 dygnen fick vi tvångsdia dem varannan timma och tvätta och sköta om alla valpar själva. Som tur var så vaknade alla modersinstinkter hos Bella till slut och efter dessa första 4 dagar så skötte hon om dom så fint. Sedan var det J-kullen som föddes bara 3 veckor efter Bellas valpar. Där var alla moderinstinkter på plats från början och Nova vakade över valparna så ihärdigt första tiden att vi nästan inte fick komma in i rummet.  Det är så roligt med alla rapporter som kommer in från valpköparna om hur det går. Planerade kurser, framgångar och motgångar. 

Planen var att Cola också skulle haft valpar nu men hon har inte börjat löpa än så vi väntar och väntar. Tanken var att åka till Finland och para men gränserna till Finland är ju stängda så det kommer nog inte att gå. Jag hade verkligen sett fram emot den kombinationen. Istället så har vi letat med ljus och lykta efter någon hane som känns som en bra ersättare.  Vi väntar på lite resultat från gentetster mm innan vi kan bestämma oss för vem det blir

Nu i Coronatider verkar hela sverige ha bestämt sig för att det är läge att skaffa valp och telefon och mail går varma med valpförfrågningar. Tyvärr så var nog köerna hoa alla uppfödare långa redan innan för att få en sommarvalp. Så möjlighten för de som nu snabbt kommit på att det är läge för valp är inte så goda.

Grattis till årets Årets Lydnadsperro Skogsliljans Alfons (Joker) och årets agilityperro Skogsliljans Digga. och grattis även till Axa, Cola och Elva som var 2:a, 3:a och 4:a på listan över årets agilityperrossar.

I år var det också flera små liljor som kvalat till SM och flera som skulle vara med på landslagsuttagningen. Jag hade sett fram emot detta så mycket. Men Corona kom och ställde allt på ända. Inga tävlingar och inga mästerskap. Men det är ju småsaker i sammanhanget när man ser hur hela världen påverkas av detta otäcka virus som ingen var beredd på. Allt har verkligen ställts på ända

Vi har i alla fall påbörjat förberedelserna för sommarens agilitycamp. Vi får väl se om den går att genomföra eller hur situationen och restriktionerna ser ut om några månader.

 

18. nov, 2019

Regnigt och ruggigt.

Men hundarna behöver sitt ändå som tur är. Cola och jag tävlar vidare. trodde aldrig att jag skulle klara att ta mig till klass 3 i agility, men u är vi där och har till och med tagit pinne. Hoppas jag kan bli lite rappare i min handling så jag kan göra Cola rättvisa. Tanten kan emellanåt. Elva och Ammy har börjat tävla och på endast 3 tävlingar så är dom nu klara för klass 2. Lilla Elva slog till och blev 3:a på DM bland alla klass 3 hundar. 

Vi har fått hem vår lilla fodertik Bella för omplacering. Tänkte ett tag att vi skulle behålla henne hemma, men har nu bestämt oss för att plcera ut henne till en ny familj. Men först skall vi ta en kull valpar på henne när hon ändå har landat hemma hos oss. Pappa skall lille skogliljans Figo bli hoppas vi. Första gången som jag blandar mina 2 tiklinjer. Det skall bli så spännande. Inte så långt att åka denna gången heller. Det är skönt som omväxling. Hon är mitt i sitt löp nu och om någon dag skall vi göra ett första parningsförsök. Sedan börjar denna ljuvliga men otåliga väntan på att se om det tagit sig och vad som kommer ut.

Vi väntar också på att syrran Blixtra skall börja löpa och även Cola. Hoppas nu bara att inte alla börjar samtidigt. 3 kullar parallellt tror jag inte att vi klarar av..... då vill nog inte familjen ha mig kvar ....

Samtidigt håller vi på att sälja huset. Det vore skönt om det blev klart så vi kan fuókusera framåt.  Vi behöver iaf inte detta stora hus något mer nu när nästan alla barnen har flugit ut. 

Vi har gjort BPH på ett helt gäng små liljor under hösten. Det är roligt när beskrivaren spontant säger att när dom ser att det är liljor som kommer så vet dom att det är bra hundar och kommer att gå fort :) Det värmer i hjärtat. Tack alla valpköpare som gör både BPH och röntgar. På bilden vid sidan ser ni ett utav de fina spindeldiagrammen som blev gjort under hösten.

Det är flera valpar från f-kullen som kommit ut på tävlingbanorna under hösten. Jag är så stolt när jag följer dem.

Tror att jag skall få se några uppfödningar på mydog och stora stockholm. och så har jag några glada valpköpare som ställer upp och skall bemanna rasmontern på mydog

Tack alla för ert stora engagemang och roligt att träffa er ute i olka sammanhang

 

 

 

 

 

 

 

10. aug, 2019

Över ett halvår sedan jag uppdaterade något här. Det var inte bra. Men det innebär inte att det inte har hänt något.

Vi har haft en G-kull och en H-kull som alla är levererade.

Positiva, arbetsvilliga, sociala energiknippen rapporterar valpköparna. Det känns roligt.

4 hanar från vår G-kull var med och visade upp sig på Perrospecialen i Tvååker. Alla fick HP och fin kritik och lille Gusten blev BIR valp av 8 valpar.

Fina Figo ställde ut för andra gången. Denna gång i Borås, där han blev BIM. Sedan stlldes han även i tvååker, men där blev han precis utanför cert. Dock har han ju tid på sig, han är bara 16 månader. Han är så härlig och Pernilla visar honom så fint

Lilla Elva gjorde en utställningstur. på 3 utställningar fick hon excellent med CK på allihop, med jättefin kritik, men hon är lite för liten för att knipa certet...  Men istället är hon nu klippt och tränar på för att göra sin tävlingsdebut den 25/8. Det skall bli spännande. Även Skogsliljnan Ezz gh´jorde debut i vänstervarv. Dock behöver han nog växa till sig innan vi gör några fler varv. Han har mest vuxit på höjden än så länge. Vi ger hon ett tag att växa till sig även på bredden😉så gör vi ett nytt försök.

Hel E-kullen röntgades under våren. Alla med fina höfter. ❤👍🙂Det känndes väldigt bra.

Colla och jag har tävlat hela våren och är nu klara för att starta klass 3 i agility och hopp. Hon deltog också i SM i Klippan, dock inte med mig utan med Cornelia som lånat henne. Nu är hon utlånad till ett annat lag där hon tävöas av Sara. Lilla duktiga tjejen.

Den fina sommaren har vi tillbringar i Varberg i vårt hus i Vare. Det har byggts staket och planterats växter och fixats. Vi har haft besök av nära och kära mest hela tiden. Oxh första lilla barnbarnet som kom i Juni har förgyllt några av våra dagar❤när dom varit och hälsat på.

Vi avslutade semestern med att genomför Skogsliljans andra agilitycamp. 12 hundar och ca 20 personer var anmälda till campen. Dock fick vi något avhopp pga förhinder i syísta stund. Vi hade abonnerat Varbergs brukshundsklubb. En jättefin anläggning att vara på. Som tränare hade vi hyrt in Jörgen Tellqvist och Rebecka Borglund. Vi hade tur med vädret och vi hade 2 fantastiska dagar. Själv fick jag många aha-upplevelser med mig hem.Donald förevigade allt med kameran och en drönare hade inhndlats för att kunna filma allt från ovan. Det var spännande att se en del träningar från den vinkeln.  Nu pågår planeringen inför nästa års camp.

Det som står näst på tur är lite BPH

den 25/8 och 15/9 kommer ett gäng liljor att göra sina BPH i Borås. Det skall bli så roligt att träffas och göra detta tillsammans.

Flera liljor har varit och hälsat på oss under vår och sommar. en del för att klippa sig och en del för att bara träffas. Det är väldigt uppskattat av oss.

Nu är det dax att packa ihop sommaren. På måndag börjar vardagen igen och höstens utmaningar. 

Unde valpplaner 2020 kan ni läsa vilka planer vi har för nästa år.

Ha det gott så länge.

 

 

8. feb, 2019

Äntligen. Locas kull har kommit och allt har gått bra.

För att ha varit och parat på helt fel dag enligt progesteronprovet så blev det bra utdelning.

7 valpar. 6 hanar och 1 tik. Fördelningen var ju lite minder bra eftersom jag hade flera fantastiska valpköpare som väntade på en liten agilitytik. Men det är ju så det kan bli ibland. Alla valparna ser fina och livliga ut. Dock har jag aldrig haft en kull som vägt så lite i snitt när dom föddes. Få se om det är för att det kommer att blir ovanligt små hundar eller om dom tar ikapp. Ljuvliga är dom i alla fall och man önskar som vanligt att man kunde behålla någon. Det är konstigt att man får nästan alltid en favorit redan från början.

Det är i alla fall härligt att höra knorrandet och dom små pipen från valplådan. Om några veckar har vi händerna fulla när dessa 7 börjar härja runt.

Alva är parad med Foppa och vi tror att hon är dräktig. 5,5 vecka tills dom kommer. 

I morgon börjar lilla Elva sin första agilitykurs. Det är bästa Ammy Steen som ska träna med henne. Elva kommer att Älska att få vara med på kurs. Hon har ju mest fått hänga med och titta på och köra lite när vi haft lite tid över. Nu blir det hon som är stjärnan ett tag :) Jag är så glad att jag har härliga människor omkring mig som vill hjälpa till att träna och tävla med mina hundar.

Jag och Cola har debuterat klass 2. Trodde jag skulle åka hem med 3 disk, men det visade sig bli 1 disk och 2 nollade lopp, varav den ena gav en pinne. 

Jag är i full gång med att planera årets Skogsliljans Agilitycamp. I år skall vi vara i Varberg och Jörgen Tellqist och Rebecka Borglund kommer att vara gästtränare. Det skall bli så roligt att få träffas ett gäng och träna ihop och förhoppningsvis även hinna umgås under trevliga former. Hoppas vädret blir lika fint som under förra årets camp på Öland.

Nu är E-kullen 1 år och F-kullen snart 11 månader. Jag tänkte försöka få till ett datum till Sommaren när vi kan göra ett gemensamt BPH för dem som vill. Även det blir ett tillfälle att träffas och se hur det gått för alla syskon i kullen. Hoppas det är många som hakar på.

Jag undrar om populariteten för denna hundras håller på att öka. Jag har aldrig haft så många valköpare på kö och det ringer och mailar nya nästan varje dag. Undrar om det är en tillfällighet eller om det kommer att registreras väldigt många valpar i år. Såg i hundsport idag att det registrerades fler valpar förra året än det gjorts tidigare 285 st. 15 av dem var skogsliljans :-)

 

 

7. jan, 2019

My dog i Göteborg

Plötsligt händer det. Både BIR och BIM är en Skogsliljans. Så himla roligt. Det var Skogsliljans Figo som blev bästa hane med Cert och BIR och det var Skogsliljans Alva som blev bästa tik och BIM med Cert. Domaren var från Portugal. Han blev väldigt fötjust i dessa 2 och i deras rörelser som han tyckte var typiska spanska rörelser. Tack Pernilla och Åsa som visade dm så fint. Även Skogsliljans Disa var med och blev 3:e bästa tik. Trots att hon var "a little bit carzy dog" som domaren uttryckte sig. Hon var var anmäld i öppen klass (borde kanske varit junior istället) och fick springa bakom sin mamma Alva. Det var inte lätt att fokusera då för det lilla yrvädret. 

Samtidigt i rasmontern så fanns det 4 skogsliljor. Axa, Elva, Ezz och Cola tillsammans med mig och Johanna. Det var trängsel hela dagen i montern. Intresset för rasen verkar vara väldigt stort av antalet personer och frågor att döma. Hundarna skötte sig jättebra.

I folkvimlet på my dog så träffade jag på valpar efter vår Skogsliljans Ace och efter Skogsliljans Alfons (Joker) . Helg ljuvliga små krulltottar. 

Jag hade lånat med mig Regal (skogsliljan Ezz) till montern. Han är vår foderhund och jag kunde låna hem honom och lära känna honom lite mer. Det var bra träning att stå i montern och bli överfallen av klappande händer från alla håll. På kvällen åkte hans päls av så får vi se om den är fin igen till sommarens utställningar.

Efter utställningenåkte jag och hämtade upp en jättesnygg hane som heter Minnepys tasty heart och ägs av Ramita de palma. Jag hade lovat leverera honom till en ny familj i Varberg. En så härlig, kelen, social och snygg liten hane med massor av energi. Honom skall jag förhoppningsvis köpa in mig i och använda längre fram i min avel. Det verkar gå bra med hans nya familj.

Dagen efter så tittade jag till Loca som jag inte sett på några dagar. Och nu är det uppenbart att hon är dräktig. JAg kan pusta ut och släppa ångesten för att klantade till det med att åka till Finland på fel dag enligt progesteronprovet. Det verkar ha blivit ganksa rätt ändå. Hon har redan blivit lite rund så jag gissar att det är mer än 1 valp i den magen i alla fall. Men nu skall resten av tiden gå bra också.

Ja, det blev en bra helg <3

Annars så har det varit tävling för Cola för att jaga SM pinnar i laget. Pga akut sjukdom hos föraren så fick hon springa med en förare som hon aldrig tävlat eller sprungit med tidigare. Hon gjorde 5 nollade lopp och 1 med 5 fel. Det är härligt tycker jag att dom kan springa med vem som helst. Bara hon får springa bana så är hon lycklig. Väldigt lik sin mamma Loca i det fallet.

Elva börjar sin första agilitykyrs nu i början av Februari

Jag och Cola har gått klart vår Rallykurs, få se nu om vi kan ge oss ut och tävla i detta