Senaste nytt

10. aug, 2019

Över ett halvår sedan jag uppdaterade något här. Det var inte bra. Men det innebär inte att det inte har hänt något.

Vi har haft en G-kull och en H-kull som alla är levererade.

Positiva, arbetsvilliga, sociala energiknippen rapporterar valpköparna. Det känns roligt.

4 hanar från vår G-kull var med och visade upp sig på Perrospecialen i Tvååker. Alla fick HP och fin kritik och lille Gusten blev BIR valp av 8 valpar.

Fina Figo ställde ut för andra gången. Denna gång i Borås, där han blev BIM. Sedan stlldes han även i tvååker, men där blev han precis utanför cert. Dock har han ju tid på sig, han är bara 16 månader. Han är så härlig och Pernilla visar honom så fint

Lilla Elva gjorde en utställningstur. på 3 utställningar fick hon excellent med CK på allihop, med jättefin kritik, men hon är lite för liten för att knipa certet...  Men istället är hon nu klippt och tränar på för att göra sin tävlingsdebut den 25/8. Det skall bli spännande. Även Skogsliljnan Ezz gh´jorde debut i vänstervarv. Dock behöver han nog växa till sig innan vi gör några fler varv. Han har mest vuxit på höjden än så länge. Vi ger hon ett tag att växa till sig även på bredden😉så gör vi ett nytt försök.

Hel E-kullen röntgades under våren. Alla med fina höfter. ❤👍🙂Det känndes väldigt bra.

Colla och jag har tävlat hela våren och är nu klara för att starta klass 3 i agility och hopp. Hon deltog också i SM i Klippan, dock inte med mig utan med Cornelia som lånat henne. Nu är hon utlånad till ett annat lag där hon tävöas av Sara. Lilla duktiga tjejen.

Den fina sommaren har vi tillbringar i Varberg i vårt hus i Vare. Det har byggts staket och planterats växter och fixats. Vi har haft besök av nära och kära mest hela tiden. Oxh första lilla barnbarnet som kom i Juni har förgyllt några av våra dagar❤när dom varit och hälsat på.

Vi avslutade semestern med att genomför Skogsliljans andra agilitycamp. 12 hundar och ca 20 personer var anmälda till campen. Dock fick vi något avhopp pga förhinder i syísta stund. Vi hade abonnerat Varbergs brukshundsklubb. En jättefin anläggning att vara på. Som tränare hade vi hyrt in Jörgen Tellqvist och Rebecka Borglund. Vi hade tur med vädret och vi hade 2 fantastiska dagar. Själv fick jag många aha-upplevelser med mig hem.Donald förevigade allt med kameran och en drönare hade inhndlats för att kunna filma allt från ovan. Det var spännande att se en del träningar från den vinkeln.  Nu pågår planeringen inför nästa års camp.

Det som står näst på tur är lite BPH

den 25/8 och 15/9 kommer ett gäng liljor att göra sina BPH i Borås. Det skall bli så roligt att träffas och göra detta tillsammans.

Flera liljor har varit och hälsat på oss under vår och sommar. en del för att klippa sig och en del för att bara träffas. Det är väldigt uppskattat av oss.

Nu är det dax att packa ihop sommaren. På måndag börjar vardagen igen och höstens utmaningar. 

Unde valpplaner 2020 kan ni läsa vilka planer vi har för nästa år.

Ha det gott så länge.

 

 

8. feb, 2019

Äntligen. Locas kull har kommit och allt har gått bra.

För att ha varit och parat på helt fel dag enligt progesteronprovet så blev det bra utdelning.

7 valpar. 6 hanar och 1 tik. Fördelningen var ju lite minder bra eftersom jag hade flera fantastiska valpköpare som väntade på en liten agilitytik. Men det är ju så det kan bli ibland. Alla valparna ser fina och livliga ut. Dock har jag aldrig haft en kull som vägt så lite i snitt när dom föddes. Få se om det är för att det kommer att blir ovanligt små hundar eller om dom tar ikapp. Ljuvliga är dom i alla fall och man önskar som vanligt att man kunde behålla någon. Det är konstigt att man får nästan alltid en favorit redan från början.

Det är i alla fall härligt att höra knorrandet och dom små pipen från valplådan. Om några veckar har vi händerna fulla när dessa 7 börjar härja runt.

Alva är parad med Foppa och vi tror att hon är dräktig. 5,5 vecka tills dom kommer. 

I morgon börjar lilla Elva sin första agilitykurs. Det är bästa Ammy Steen som ska träna med henne. Elva kommer att Älska att få vara med på kurs. Hon har ju mest fått hänga med och titta på och köra lite när vi haft lite tid över. Nu blir det hon som är stjärnan ett tag :) Jag är så glad att jag har härliga människor omkring mig som vill hjälpa till att träna och tävla med mina hundar.

Jag och Cola har debuterat klass 2. Trodde jag skulle åka hem med 3 disk, men det visade sig bli 1 disk och 2 nollade lopp, varav den ena gav en pinne. 

Jag är i full gång med att planera årets Skogsliljans Agilitycamp. I år skall vi vara i Varberg och Jörgen Tellqist och Rebecka Borglund kommer att vara gästtränare. Det skall bli så roligt att få träffas ett gäng och träna ihop och förhoppningsvis även hinna umgås under trevliga former. Hoppas vädret blir lika fint som under förra årets camp på Öland.

Nu är E-kullen 1 år och F-kullen snart 11 månader. Jag tänkte försöka få till ett datum till Sommaren när vi kan göra ett gemensamt BPH för dem som vill. Även det blir ett tillfälle att träffas och se hur det gått för alla syskon i kullen. Hoppas det är många som hakar på.

Jag undrar om populariteten för denna hundras håller på att öka. Jag har aldrig haft så många valköpare på kö och det ringer och mailar nya nästan varje dag. Undrar om det är en tillfällighet eller om det kommer att registreras väldigt många valpar i år. Såg i hundsport idag att det registrerades fler valpar förra året än det gjorts tidigare 285 st. 15 av dem var skogsliljans :-)

 

 

7. jan, 2019

My dog i Göteborg

Plötsligt händer det. Både BIR och BIM är en Skogsliljans. Så himla roligt. Det var Skogsliljans Figo som blev bästa hane med Cert och BIR och det var Skogsliljans Alva som blev bästa tik och BIM med Cert. Domaren var från Portugal. Han blev väldigt fötjust i dessa 2 och i deras rörelser som han tyckte var typiska spanska rörelser. Tack Pernilla och Åsa som visade dm så fint. Även Skogsliljans Disa var med och blev 3:e bästa tik. Trots att hon var "a little bit carzy dog" som domaren uttryckte sig. Hon var var anmäld i öppen klass (borde kanske varit junior istället) och fick springa bakom sin mamma Alva. Det var inte lätt att fokusera då för det lilla yrvädret. 

Samtidigt i rasmontern så fanns det 4 skogsliljor. Axa, Elva, Ezz och Cola tillsammans med mig och Johanna. Det var trängsel hela dagen i montern. Intresset för rasen verkar vara väldigt stort av antalet personer och frågor att döma. Hundarna skötte sig jättebra.

I folkvimlet på my dog så träffade jag på valpar efter vår Skogsliljans Ace och efter Skogsliljans Alfons (Joker) . Helg ljuvliga små krulltottar. 

Jag hade lånat med mig Regal (skogsliljan Ezz) till montern. Han är vår foderhund och jag kunde låna hem honom och lära känna honom lite mer. Det var bra träning att stå i montern och bli överfallen av klappande händer från alla håll. På kvällen åkte hans päls av så får vi se om den är fin igen till sommarens utställningar.

Efter utställningenåkte jag och hämtade upp en jättesnygg hane som heter Minnepys tasty heart och ägs av Ramita de palma. Jag hade lovat leverera honom till en ny familj i Varberg. En så härlig, kelen, social och snygg liten hane med massor av energi. Honom skall jag förhoppningsvis köpa in mig i och använda längre fram i min avel. Det verkar gå bra med hans nya familj.

Dagen efter så tittade jag till Loca som jag inte sett på några dagar. Och nu är det uppenbart att hon är dräktig. JAg kan pusta ut och släppa ångesten för att klantade till det med att åka till Finland på fel dag enligt progesteronprovet. Det verkar ha blivit ganksa rätt ändå. Hon har redan blivit lite rund så jag gissar att det är mer än 1 valp i den magen i alla fall. Men nu skall resten av tiden gå bra också.

Ja, det blev en bra helg <3

Annars så har det varit tävling för Cola för att jaga SM pinnar i laget. Pga akut sjukdom hos föraren så fick hon springa med en förare som hon aldrig tävlat eller sprungit med tidigare. Hon gjorde 5 nollade lopp och 1 med 5 fel. Det är härligt tycker jag att dom kan springa med vem som helst. Bara hon får springa bana så är hon lycklig. Väldigt lik sin mamma Loca i det fallet.

Elva börjar sin första agilitykyrs nu i början av Februari

Jag och Cola har gått klart vår Rallykurs, få se nu om vi kan ge oss ut och tävla i detta

 

 

 

11. dec, 2018

Så har man varit i finland och parat. Tog progesteronprov på fredagen som visade att det var för tidigt. Tänkte ändå att om jag då åker på måndagen till Finland som var dag 15 i löpet så kan det ju inte bli för tidigt.

Loca och jag flög till Helsingfors och tog oss till Järvenpää där den tilltänkta hanen bor.

Det blev parning direkt och jag tänkte att jag nog gjort rätt. Efter den parningen avtog intresset från Camus sida och jag började misstänka att vi nog ändå kanske var ute i tidigaste laget. In till Helsingfors och göra progesteronprov för att få veta att det fortfarande var för tidigt. Dag 17 blev det parning igen. Nu våndades jag över om jag skulle ta med Loca hem eller försöka ordna så att hon kunde vara kvar och sedan flyga och hämta henne några dagar senare. Efter mycket ångest så bestämde jag mig för att ta med henne hem och hoppas att detta skulle räcka ändå. Dock verkar Locas löp fortsätta och fortsätta så förmodligen så blev det helt tokigt. Det blir några oroliga veckor nu innan man vet. 

Nu väntar vi också på att Alvas löp skall komma igång.

Jag och Cola har varit och tävlat några ggr i höst och nu är vi uppflyttade i klass2 i både agility och hopp. Lite tunnt med tävlingar i närheten just nu . Vi har en gång kvar på vår rallykurs. Sedan skall vi försöka planera in några tävlingar i rally också.

Vår lilla Elva har vi ställt ut på Växjös stora utställning. Hon fick jättefin kritik, blev bästa valp med HP. Dock orkade vi inte vara kvar och tävla om bästa valp i stora ringen. Då hade vi fått vänta hela dagen och jag tycker inte det är så roligt att det var värt det. Sedan fick pälsen åka av och strax därpå började hon löpa för första gången. 8 månader gammal. 

Elva har börjar träna lite agility. Hon är en riktigt räcerråtta som ger allt på varje hinder. Vi får se vad det blir av detta :) 

Jag har träffat en del av valparna från F-kullen när jag varit ute på tävlingar. Det är jätteroligt att se dom med jämna mellanrum.

Snart är det jul och sedan vänder det och kommer lite ljus igen. Nu håller vi tummarna för att Camus små simmare överlevde länge i Loca och att det kanske blir några valpar

 

 

22. sep, 2018

Oj, nu var det länge sedan jag uppdaterade något om oss på skogsliljans.

Vår E och F-kull vi hade under våren har flyttat hemifrån och allt har gått bra i deras nya familjer. Jag har träfffat många av dem under sommaren. Det käns jättefint.

Älskar att alla delar med sig om vad ni gör med era hundar. Så stolt över Annika och Cava (Skogsliljans Corona) som går och utbildar sig till besökshund och ev ska utbilda vidare till terapihund. Lilla Fille (skogsliljans Fajt) som fått så fin kritik på flera utställninga. Axa som är så sjukt snabb på agilitybanorna, Joker (skogsliljans Alfons) som tränar för mästarklass i Rallylydnad och även för tävlingslydnad. Dante (skogsliljans Ace) som blvit pappa till 2 finas kullar i år. En hos Havslätts kennel och en hos Hedebackens kennel. Och Fina Rocky (skogsliljans Chico) som kom hela vägen ner från Kalix i år igen för att ställa ut på Perrospecialen och som tävlar och tränar i flera olika grenar. Lilla Digga som har blivit en kär följetong i flera grupper på Facebook och även i Perrobladet med sina insppirerande inlägg och träningsfilmer.

Och lika stolt över alla andra valpar och valpköpare som lägger så mycket tid och kärlek på varandra. <3

En underbar varm dag i Maj så samlades vi ett helt gäng för att göra BPH. Det var 5 av 6 stycken från D-kullen som skulle göra sitt test. Det var så roligt att få se allihopa samtidigt. Tack alla ni som kom. Flera av er åkte ju riktigt långt för att vara med. Efteråt anslöt sig några till och det var det grill och bad och lite avslappnat umgänge. Nästa år hoppas jag att vi kan göra en likadan träff igen. 

Lilla Elva som vi behöll och Lilla Regal (Ezz) som vi har på foder var med på Perrsospecilaens utställning i Tvååker i början på Juli.Dom hann precis blir 4 månader och fick vara med. Det var ingen mördande konkurrens eftersom det bara var 2 dom 2 i valpklassen. Men båda fick HP och kritiken från dommaren var jättebra, och båda skötte sig fint i ringen och tyckte det var väldigt spännande och roligt.

En helg senare i Juli bar det iväg till Öland och Skogsliljans första Agilitycamp. En långhelg med mycket träning bad och underbart umgänge i strålande solsken och värme. Vi var hemma hos Diggas familj som har stuga och egen bana uppe på Norra Öland. Allt var toppenfint ordnat och det gav verkligen mersmak. Det här ska vi göra fler gånger. Nästa camp planeras i Januari. Denna gången nere i Malmö.

Lilla Cola har ju börjat tävla och jagar sina pinnar. Det har inte riktigt velat sig i agilityloppen så vi saknar fortfarande någon pinne där för att komma upp klass 2. I hopp har vi massor av pinnar.

Både Loca och Cola är med i lag för att jaga SM pinnar till SM 2019. I skrivande stund har dom 3 pinnar. Vi håller tummarna för att det går vägen

Även Skogslilajans Axa har varit med i lag i år och är redan kvalad till SM i lag. Hej, Heja. Första skogsliljans som representrar på SM även om våran Loca varit med 2 ggr. From nu så hoppas vi på att det öär minst en skogsliljans med ..på varje SM. Med tanke på vilka som köpt valpar så tror jag säkert att det kommer att var så :)

I höst tänkte jag och Cola ge oss på att gå en rallylydnadskurs. Det ska bli roligt att träna lite nya saker vid sidan om agilityn och se om vi kan lära oss detta. 

Nu pågår planeringen inför nästa års valpar. Om allt går som planerat ska vi ha 3 kullar där en riktar sig främst mot agility. Nu börjar man längta efter lite valpar igen.  

Själva har vi ju köpt hus i Varberg i år och ägnar oss nu mycket åt att komma i ordning där. Och nu när vi har tillgång till havet så har hundarna verkligen fått träna i vatten denna sommaren. Dom har simmat och simmat och simmat. Tanken är att vi på sikt ska flytta ner när tiden är den rätta. Under tiden så grejar vi och förbereder. Hundgården var det första vi byggde. Den blev jättefin. 

Ute blåser och stormar det. Helgen bjöd på höstens första storm här nere. Dags att rusta sig för att ta sig igenom ännu en höst och vinter. 

Ha det så härligt med era hundar och hoppas vi syns runt om ute i landet i olika sammanhang.

 

//Birgitta