Senaste nytt

11. dec, 2018

Så har man varit i finland och parat. Tog progesteronprov på fredagen som visade att det var för tidigt. Tänkte ändå att om jag då åker på måndagen till Finland som var dag 15 i löpet så kan det ju inte bli för tidigt.

Loca och jag flög till Helsingfors och tog oss till Järvenpää där den tilltänkta hanen bor.

Det blev parning direkt och jag tänkte att jag nog gjort rätt. Efter den parningen avtog intresset från Camus sida och jag började misstänka att vi nog ändå kanske var ute i tidigaste laget. In till Helsingfors och göra progesteronprov för att få veta att det fortfarande var för tidigt. Dag 17 blev det parning igen. Nu våndades jag över om jag skulle ta med Loca hem eller försöka ordna så att hon kunde vara kvar och sedan flyga och hämta henne några dagar senare. Efter mycket ångest så bestämde jag mig för att ta med henne hem och hoppas att detta skulle räcka ändå. Dock verkar Locas löp fortsätta och fortsätta så förmodligen så blev det helt tokigt. Det blir några oroliga veckor nu innan man vet. 

Nu väntar vi också på att Alvas löp skall komma igång.

Jag och Cola har varit och tävlat några ggr i höst och nu är vi uppflyttade i klass2 i både agility och hopp. Lite tunnt med tävlingar i närheten just nu . Vi har en gång kvar på vår rallykurs. Sedan skall vi försöka planera in några tävlingar i rally också.

Vår lilla Elva har vi ställt ut på Växjös stora utställning. Hon fick jättefin kritik, blev bästa valp med HP. Dock orkade vi inte vara kvar och tävla om bästa valp i stora ringen. Då hade vi fått vänta hela dagen och jag tycker inte det är så roligt att det var värt det. Sedan fick pälsen åka av och strax därpå började hon löpa för första gången. 8 månader gammal. 

Elva har börjar träna lite agility. Hon är en riktigt räcerråtta som ger allt på varje hinder. Vi får se vad det blir av detta :) 

Jag har träffat en del av valparna från F-kullen när jag varit ute på tävlingar. Det är jätteroligt att se dom med jämna mellanrum.

Snart är det jul och sedan vänder det och kommer lite ljus igen. Nu håller vi tummarna för att Camus små simmare överlevde länge i Loca och att det kanske blir några valpar

 

 

22. sep, 2018

Oj, nu var det länge sedan jag uppdaterade något om oss på skogsliljans.

Vår E och F-kull vi hade under våren har flyttat hemifrån och allt har gått bra i deras nya familjer. Jag har träfffat många av dem under sommaren. Det käns jättefint.

Älskar att alla delar med sig om vad ni gör med era hundar. Så stolt över Annika och Cava (Skogsliljans Corona) som går och utbildar sig till besökshund och ev ska utbilda vidare till terapihund. Lilla Fille (skogsliljans Fajt) som fått så fin kritik på flera utställninga. Axa som är så sjukt snabb på agilitybanorna, Joker (skogsliljans Alfons) som tränar för mästarklass i Rallylydnad och även för tävlingslydnad. Dante (skogsliljans Ace) som blvit pappa till 2 finas kullar i år. En hos Havslätts kennel och en hos Hedebackens kennel. Och Fina Rocky (skogsliljans Chico) som kom hela vägen ner från Kalix i år igen för att ställa ut på Perrospecialen och som tävlar och tränar i flera olika grenar. Lilla Digga som har blivit en kär följetong i flera grupper på Facebook och även i Perrobladet med sina insppirerande inlägg och träningsfilmer.

Och lika stolt över alla andra valpar och valpköpare som lägger så mycket tid och kärlek på varandra. <3

En underbar varm dag i Maj så samlades vi ett helt gäng för att göra BPH. Det var 5 av 6 stycken från D-kullen som skulle göra sitt test. Det var så roligt att få se allihopa samtidigt. Tack alla ni som kom. Flera av er åkte ju riktigt långt för att vara med. Efteråt anslöt sig några till och det var det grill och bad och lite avslappnat umgänge. Nästa år hoppas jag att vi kan göra en likadan träff igen. 

Lilla Elva som vi behöll och Lilla Regal (Ezz) som vi har på foder var med på Perrsospecilaens utställning i Tvååker i början på Juli.Dom hann precis blir 4 månader och fick vara med. Det var ingen mördande konkurrens eftersom det bara var 2 dom 2 i valpklassen. Men båda fick HP och kritiken från dommaren var jättebra, och båda skötte sig fint i ringen och tyckte det var väldigt spännande och roligt.

En helg senare i Juli bar det iväg till Öland och Skogsliljans första Agilitycamp. En långhelg med mycket träning bad och underbart umgänge i strålande solsken och värme. Vi var hemma hos Diggas familj som har stuga och egen bana uppe på Norra Öland. Allt var toppenfint ordnat och det gav verkligen mersmak. Det här ska vi göra fler gånger. Nästa camp planeras i Januari. Denna gången nere i Malmö.

Lilla Cola har ju börjat tävla och jagar sina pinnar. Det har inte riktigt velat sig i agilityloppen så vi saknar fortfarande någon pinne där för att komma upp klass 2. I hopp har vi massor av pinnar.

Både Loca och Cola är med i lag för att jaga SM pinnar till SM 2019. I skrivande stund har dom 3 pinnar. Vi håller tummarna för att det går vägen

Även Skogslilajans Axa har varit med i lag i år och är redan kvalad till SM i lag. Hej, Heja. Första skogsliljans som representrar på SM även om våran Loca varit med 2 ggr. From nu så hoppas vi på att det öär minst en skogsliljans med ..på varje SM. Med tanke på vilka som köpt valpar så tror jag säkert att det kommer att var så :)

I höst tänkte jag och Cola ge oss på att gå en rallylydnadskurs. Det ska bli roligt att träna lite nya saker vid sidan om agilityn och se om vi kan lära oss detta. 

Nu pågår planeringen inför nästa års valpar. Om allt går som planerat ska vi ha 3 kullar där en riktar sig främst mot agility. Nu börjar man längta efter lite valpar igen.  

Själva har vi ju köpt hus i Varberg i år och ägnar oss nu mycket åt att komma i ordning där. Och nu när vi har tillgång till havet så har hundarna verkligen fått träna i vatten denna sommaren. Dom har simmat och simmat och simmat. Tanken är att vi på sikt ska flytta ner när tiden är den rätta. Under tiden så grejar vi och förbereder. Hundgården var det första vi byggde. Den blev jättefin. 

Ute blåser och stormar det. Helgen bjöd på höstens första storm här nere. Dags att rusta sig för att ta sig igenom ännu en höst och vinter. 

Ha det så härligt med era hundar och hoppas vi syns runt om ute i landet i olika sammanhang.

 

//Birgitta

 

 

 

 

 

7. apr, 2018

Så kom då E-kulle. 2 hanar och en tik. Det var väntat att det inte skulle bli så många  men dom 3 som kom var helt ljuvliga. Och nu när dom är nästan 6 veckor så är dom hellt förkrossande gulliga. så glad att det blev 2 beige med vita tecken. Tycker den färgen är så fin och inget vi haft i några tidigare kullar. Den lilla tiken hoppas vi på att kunna behålla hemma. Att bara ha 3 valpar käns väldigt enkelt och lätt att hantera. Och det har ju varit tur med tsnke på att snön legat ända fram till 6 april och att det varit iskallt ute. Så inte förrän nu har valparna kunnat börja vara ute några längre stunder. Men nu får dom sträcka ut i vild kek och ta igen det. 

Näe E-kullen var 3,5 vecka så kom även F-kullen. Långt förarbete av Loca resulterade till slut i 6 valpar. 3 tikar och 3 hanar. Ett ettrigt litet gäng. Det lovar gott då flera av dessa små krabatar förhoppningsvis ska bli dmå agilitystjärnor så småningom.

 

Cola har gjort sin tävlingsdebut äntligen. Jag har gruvat mig för detta och inte riktigt fått tummen ur. Har så dåliga tävlingsnerver. Men snälka Cornelia ställde upp och startade henne. Denna görsta tävling resulterade i 2 pinnar. Helt fantastiskt. Nu är vi anmäla till Partille och Gorserum. Förhoppningsvis så är det jsg själv som springer dom tävlingarna med Cola. 

Vi har också varit i Malmö på utställning i påsk. Cola gick excelent och CK. Jätteroligt. Trodde inte det med tanke på hur liten hon är. Ace som var med blev bästa hane med Cert, Cacib och BIM. Kenth och Annelie gjorde ett bra jobb där. Fattas bara ett cert för att bli champion. Härliga Lilla Bella var också med på sin första utställning. Angeli visade henne så fint och hon fick very Good. Kanske att pälsen fptt växa några månader för länge. 

Joker, skogsliljans Alfons har hptt vidare från rallylydnad till tävlingslydnad. Fina rapporter därifrån. Joker ska dessutom bli pappa till nästa kull hos Bubbelmammans kennel. Fina mimmi väntar valpar med honom.

jätteroligt att jag går rapporyer hela tiden från härliga valpköpare. 

 

 

6. feb, 2018

Nu är hela C-kullen röntgad. Alla valparna hade fina höfter. Det känns jättehärligt. Jag är så glad att alla valpköpare ställt upp och röntgat. Det är så viktigt för den fortsatta aveln och för valköparnas skull.

Nu är vi ganska säkra på att Puma är dräktig. Vi hoppas att det kommer fina Puma/Bosse valpar runt 26/februari. Det är så spännande. Känns som det var evigheter sedan vi hade valpar hemma. Men det kanske är bara jag som känner så i familjen. Övriga tycker nog att vi har valpar alldeles för ofta.

Loca hade ju besök av underbara Oodi i 2 veckor. Denna fantastiska hund. Jag hade förmånen att få ha honom hemma och även att få visa upp honom för en del valpköpare. Det är roligt att kunna visa upp vem pappan till valparna är. Nu väntar vi på att se dom första dräktighetstecknen på Loca. Än så länge har vi inte sett så mycket. Men de borde komma nu. Vänta. vänta, vänta......

Oodi, Cola och jag var nere i Växjö och hälsade på Sofia och Digga. (Oodi är Diggas pappa). Där hade vi en hel eftermiddag med agilityträmning. Mjuka, lugna, mysOodi förvandlades till en furie när han kom ut på banan. En upplevelse att få testa. Jättetacksam för att sofia lade flera timmar på att drilla mig och Cola lite också.

Efter lite strul med Oodis hemresa i form av missade plan, instöllda plan, tågresor, avmaskningar som fick göras om osv, så kom han tillslut hem till Helsingfors igen. Väl där åkte han direkt på tävling och tog en seger. Det verkar inte ha bekymrat honom att vara på semester och upptåg med massa tjejer i Sverige.

 

 

 

 

 

29. dec, 2017

Ett år går så fort. Man tror att man ska hinna med så mycket, men rätt vad set är så har tiden sprungit iväg. Jaja. Nya tag 2018. 

Under tiden vi var bortresta under vintern så tog Loca sina sista SM pinnar och är nu klar för SM i agility. Dock får vi väl se om hon hinner bli klar till dess med tanke på att vi planerar att para henne. Hon får skynda sig med löpet nu. Flera valpar har blivit röntgade under året med fina resultat. Tack alla ni valpköpare som röntgar. 

Puma är nu parad med goa Bosse och vi hoppas på valpar i slutet av februari. 

Nu ska jag och Cola få tummen ur och starta våra tävlingar under våren. Det blir roligt. 

Tack alla valpköpare för året som gått. Ha en god fortsättning och hoppas ni gör mycket roligt med era hundar under 2018 och hoppas ni delar med er av det i skogsliljans grupp på facebook. Jag är så stolt över er.